Den hemmelige oppskriften på suksess

kontor

Trenger ditt kontor en overhaul?

Sykefraværet har aldri vært høyere i Norge, og dette er bare i ferd med å vokse videre. Dette betyr ekstremt store utgifter for bedriftene, og effekten er som en domino innad.

Den ene etter den andre melder seg syk og fraværet skyter i været. I verste fall kan dette bety enden for mange bedrifter, rett og slett fordi marginen ikke kan opprettholde tapt arbeidskraft og utgifter.

Mye av dagens fravær har blitt beskyldt for å stamme i mental helse. Dette er uten tvil et folkeproblem, men grunnlaget for det blir ofte misforstått. De aller fleste vil si at den mest sporbare attributten vil være miljøet mellom de ansatte. Selv om dette er viktig, så er det et enda mer grunnleggende problem som ligger til rette. Dersom vi tar eksempelet ved et kontor, så er det heller oftere at det er atmosfæren i den fysiske delen av arbeidsplassen som bidrar til høyere sykefravær. Rent fysisk sett kan det handle om utdaterte stoler, pulter og bord.

Kravene til bedre betingelser her er åpenbare, ettersom vi sitter mer enn noensinne i jobb. I henhold til den mentale delen handler innredningen om trivsel. Et kontor er tross alt der dine ansatte tilbringer nest mest tid av alle steder. Da holder det ikke når kontoret er nitrist og minner mer om et lager. Fortvil derimot ikke. Det å gi ditt kontor en real overhaul er alt som skal til i enkelte tilfeller for å redusere sykefraværet og øke innsatsen. Det er simpelthen en hemmelig oppskrift på suksess!

Hva kjennetegner et bra kontor?

Naturligvis vil det være subjektive standarder, og ditt kontor bør optimaliseres i henhold til hva dine ansatte ønsker. Et godt sted å starte er uansett å anskaffe noen nye kontormøbler. For mange kontorer i dag velger å benytte seg av de samme gamle stoler, pulter og bord.

Dette stammer simpelthen fra det faktum at det er en billigere engangskostnad. Når dine ansatte derimot får ryggplager som følge av dårlige stoler og pulter, så koster det deg derimot mye mer i sykefravær. Dermed vil det å investere i gode kontormøbler være en ypperlig mulighet til å forbedre ditt kontor. Gode tips her kan for eksempel være ergonomiske stoler.

Disse lar dine ansatte sitte over lengre tid uten store ryggplager. På denne måten kan de føle seg tilfreds på jobben og få arbeidet unna uten større plager. Et heve-senkebord er også en ypperlig mulighet for å forbedre dine ansattes hverdag. Med denne kan den ansatte velge å variere fra sitte til ståstilling. For ansatte med ryggproblemer kan det være godt å stå innimellom for å få strekt ut ryggen, så dette alternativet er helt ypperlig.

Andre løsninger slik som oppbevaring, loungemøbler, skjermvegger, med mer, kan også være med på å gjøre ditt kontor bedre. Konklusjonen er derimot at de samme gamle møblene som fungerte for flere tiår siden simpelthen ikke strekker til i dagens marked. Dine ansatte fortjener et kontor som føles som et hjem, og gode kontormøbler er med på å skape dette!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*