Hva kan jeg bruke bitcoins på?

I disse dager er det nesten umulig ikke å ha hørt om det verdensomspennende valutafenomenet Bitcoin. Bitcoin har vært utsatt for både astronomiske opp- og nedturer og har lenge vært forbehold datanerder og spesielt IT-interesserte. Dette er derimot i ferd med å endre seg drastisk og Bitcoin begynner å bli mer og mer tilgjengelig for alminnelige forbrukere. Dette beror seg på at helt vanlige mennesker har blitt mer informert om hva Bitcoin egentlig går ut på, og at valutaen er blitt gradvis mindre assosiert med lyssky aktiviteter og kriminalitet på nettet. 

Hvordan får man tak i bitcoins?

Før du kan begynne å bruke bitcoins er det essensielt å vite hvordan man får tak i kryptovalutaen. Du trenger som utgangspunkt tre ting for å kjøpe bitcoins. En smarttelefon som har mulighet for å laste ned apper, ID (pass eller førerkort regnes som gyldig ID) og et bankkort så du kan betale for valutaen. Så går du inn på en forhandler eller laster ned appen til en forhandler for å kjøpe bitcoin, eksempler på en slik forhandler er Coinweb. Når du har kjøpt og betalt for ønsket mengde bitcoins skal disse lastes ned til en virtuell lommebok hvor du oppbevarer bitcoins. Du kan også vinne bitcoins mange steder, gjennom mobil- og onlinespill som opererer med bitcoins som belønning. 

Kan jeg bruke bitcoins i nettbutikker? 

Det er flere og flere norske nettbutikker som har begynt å akseptere Bitcoin som betalingsmiddel. Dette gjelder både spesialiserte matbutikker på nett, reisebyråer, flyselskap og klesbutikker som har kastet seg på bitcoinbølgen. Nå er det med andre ord mulig å bruke bitcoin til helt normale ting, hvor du ellers ville trukket frem bankkortet og brukt normal valuta. Du kan også velge å investere dine bitcoins, men det er lurt å sette seg inn i hvordan du best kan investere, hvis du for eksempel vil kjøpe og selge valuta. Det kan du gjøre her

Leave a comment

Your email address will not be published.


*