Komfortable og kompakte interiørløsninger

dusj

Ideelt sett skulle alle kunne slappe av i et varmt og parfymert badekar før de tok kvelden i en stor og komfortabel kontinental-seng. Dessverre har stive boligpriser ført til at store møbler på soverom og bad er noe de færreste kan tillate seg uten å måtte ofre mye nødvendig plass. Derfor finner man nå et større utvalg av kompakte senge- og baderomsløsninger enn tidligere.

Seng eller sovesofa?

I en sofa fra IKEA ligger far og mor og sover. Det var kanskje ikke helt slik sangen gikk, men det er ofte en realitet for familier som har sovesofa. En utslått seng er ikke alltid den beste løsningen i små leiligheter, og med de siste årenes kvadratmeterpris er ikke lenger gjesterom et like vanlig syn som før. Sovesofaer har ofte hatt rykte på seg for å være ukomfortable, men det har skjedd store endringer på feltet, og i dag er det mange sovesofaer som er minst like komfortable som vanlige senger. Allikevel er det lurt å prøve ut madrassen før man bestemmer seg for å kjøpe en sovesofa, siden kvaliteten kan sprike mye fra produsent til produsent. Det fins også en rekke sove-stoler på markedet for de som ikke behøver mer enn én ekstra sengeplass. Finn en sovesofa her.

Tropiske dusj-opplevelser

Akkurat som med senga, har det den siste tiden blitt vanligere med alternativer også til badekaret.

Derfor har de fleste hus og leiligheter dusj, enten innebygd eller som dusjkabinett. Dusjkabinetter er gode løsninger for de som ikke ønsker vann overalt og ikke liker å kjenne våte dusjforheng mot kroppen når de skal ta seg en velfortjent dusj. Det fins flere ulike typer dusjkabinetter, og mange velger også å støpe basen til kabinettet i selve gulvet, slik at man er ekstra sikker på at vannet ikke renner ut på gulvet. Se et stort utvalg av dusjkabinett her.

Ulike prisklasser kommer med ulike funksjoner, og man kan skreddersy dusj-opplevelsen ned til hver minste detalj, fra dusjhoder som simulerer tropisk regn til underlag som virker masserende på føttene. I større dusjkabinetter er det også vanlig med sitteplass, slik at man slipper å stå oppreist og kan slappe av skikkelig. Andre populære funksjoner inkluderer ulike former for terapi, som benytter seg av lyd, lys og temperatursvingninger. På noen modeller fins også dyser oppetter kabinettets vegg, som utfører massasje ved hjelp av vanntrykk. Og om man allerede har et dusjkabinett, kan man oppgradere det uten å måtte pusse opp hele badet. Vann-sparende dusjhoder og vanntette blåtann-høyttalere fins i alle prisklasser.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*