Planlegging av årets sommerferie

Planlegging av årets sommerferie

Sommerferien er høydepunktet for mange, og det å planlegge den er en del av moroa. For noen faller sommerferien på de samme ukene hvert år, mens andre kan legge hovedferien når de vil. Dette gir både begrensninger, men samtidig også en rekke muligheter.

Hvor skal turen gå?

Hvert år når tiden for årets sommerferie nærmer seg kommer ukeblader og aviser med en rekke artikler og reportasjer som handler om hvor du bør dra på ferie i år. Dette er gjerne tips fra erfarne mennesker som reiser mye, eller turguider som lager lister over steder som er verdt et besøk. Disse listene og tipsene kan gjerne fungere som inspirasjon.

Det kan hende det her dukker opp steder du aldri har tenkt på, og det er alltid morsomt. Spesielt om du er av typen som liker å prøve noe nytt. Det er dog viktig at du ikke kun reiser til et sted fordi det har blitt anbefalt av andre som årets ideelle reisemål. Du må reise dit fordi du selv ønsker og vil, og tenker at det kan bli en fin ferieopplevelse for deg og familien din.

Ferie i disse klimabevisste tider

I de siste månedene har saker som berører klimaet tatt større og større plass i aviser og andre media. Dette skyldes blant annet den unge svenske aktivisten Greta Thunberg, som kun bruker buss, båt eller tog når hun skal noe sted, og som visstnok har fått sine foreldre til å slutte å fly.

Dersom du har lyst til å være miljøvennlig når du har ferie, finnes det likevel mange ting du kan se og oppdage. Det er nemlig mulig å reise miljøvennlig, i alle fall om du planlegger litt. Det er godt mulig å ta toget rundt i Norge og Europa. Kjøp en interrailbillett, og reis til byer og steder du alltid har drømt om å se.

Sett så få fotavtrykk som mulig

Du kan også vurdere å feriere i eget land, enten det er på telttur, togferie eller sykkeltur. Nettet er fylt med gode tips til deg som ønsker å sette så få fotavtrykk som mulig, selv når du er på ferie. Velger du å reise med fly likevel, kan du betale klimakvote, bo på hotell som legger vekt på å være miljøvennlige samt spise på lokale restauranter og handle i lokale butikker.

Trenger du ekstra hjelp til å finansiere årets ferie eller få refinansiering av gjelden fra forrige ferie, kan du benytte deg av en sammenligningstjeneste som hjelper deg med å finne det billigste lånet for nettopp deg. Start planleggingen av årets sommerferie i god tid. På den måten kan du dra nytte av gode tilbud og få en billigere ferie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*