Røyke uten å røyke

E-sigaretter

Det er vel ingen lenger som tviler på at røyking er helsefarlig og de aller fleste er vel også enige i at det er en uvane som egentlig ikke fører annet enn ulemper med seg. En foreteelse som er vanskelig å forsvare med andre ord og ganske merkelig at den allmenne motstanden ikke var større tidligere. For det er tross alt ikke mer enn 20 – 30 år siden at det var alminnelig akseptert at man røykte innendørs. Ikke bare på fest hjemme hos folk, men også på restauranter, kontorer og overalt.

Les mer her: https://www.xsmoke.com/no

Men ikke-røykerne ble stadig mer høylydte og krevde å bli hørt. Man viste til farene med passiv røyking og mye annet slik at det etter hvert ble stemning for røykeloven som snudde opp ned på veldig mye. Blant annet ble det rene gullgruven for alle som solgte nikotintyggegummi og andre produkter som skulle hjelpe folk som ville slutte å røyke.

Gammel vane er vond å vende

Alle som har vært riktige røykere, det vil si skikkelig nikotinavhengige og ikke bare festrøykere, vet hvor vanskelig det kan være å slutte å røyke. Vanen sitter veldig sterkt for det er jo ikke bare suget etter nikotin som gjør det vanskelig, det er også den fysiske vanen med å ha noe mellom fingrene og leppene som gjør det vanskelig å legge sigarettene til side. Derfor finnes det veldig mange mennesker som priser seg lykkelig over e-sigaretter.

Takket være denne nyvinningen er det nå mye lettere å legge de ordentlige sigarettene på hyllen. Og hadde e-sigaretter ala de man kan kjøpe hos xsmoke funnets, den gangen røykeloven ble innført, så er det neppe tvil om at flere hadde klart å ta steget fra røyking til ikke-røyking allerede da. Skjønt ikke-røyker er man jo ikke om man røyker e-sigaretter, men man reduserer i alle fall helsefaren betydelig, både for seg selv og for andre og er ikke lenger til sjenanse for omverdenen på samme måte som før. Dessuten er det en masse andre fordeler som en som går over til e-sigaretter vil oppleve. Man slipper å brenne hull på klær og møbler slik det lett hender med vanlige sigaretter og det blir ikke like skittent på vegger og tak og gardiner lenger, heller.

Likevel er det ikke alle som er like overbevist om at e-sigarettene er noen velsignelse for menneskeheten. Det kan de sikkert ha sine grunner for, men at det er veldig mye bedre enn å røyke tobakk kan ingen betvile.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*