Så velger du riktige gardiner

gardiner

Gardiner kan gjøre slik at et rom føles varmt og koselig, lyst og luftig eller livlig energisk – du må bare velge! Her er noen tips for å få hjemmet ditt å føles akkurat slik du vil. Hvis du elsker vakre tekstiler og trenger litt inspirasjon, kan du alltid ta en titt på tekstiler fra Georg Jensen Damask.

Å style med tekstiler

Vær generøs med tekstilene og velg nøye. Bøyde lengder fra tak til gulv gir en luksuriøs volumfølelse, samt lengder i to eller flere lag fra hverandre. Taktile materialer som sengetøy med klar tekstur, tung fløyel eller sparsom, halvtransparent tekstil gir karakter til rommet, enten i beroligende nøytrale toner eller i humørfulle farger og store mønstre. Blandemønstre kan være effektive og fungerer bra hvis de både to er i samme fargespektrum. Ingenting er for galt!

Velg farger og mønstre

Det er lett å bli forelsket i et stoff av en eller annen grunn. Det er best å tenke på rommets egenskaper ved valg av farge og mønster – da blir resultatene enda bedre. Er rommet stort eller lite? Hvilken farge har vegger og gulv? Har veggene mønstre? Hvordan er rommet innredet? En god tommelfingerregel er å streve for balanse. I et stort rom med høye tak, føles varme farger på veggene nærmere og gir en koselig følelse. Mindre rom føles ofte større med kjølige, lyse farger. Vertikale mønstre og striper øker takets følelse. Flere forskjellige farger på gardinene og veggene gir energi, men kan også oppleves som stressende.

En god metode for de som ønsker mye farge er å velge tekstiler med mønstre som henter farger fra vegger, tapeter og møbler. Små mønstrede gardiner er ofte mer hensiktsmessige i mindre rom mens større rom tillater store mønstre til å virkelig se flotte ut. Alle farger oppfattes annerledes avhengig av selskapet. Kontrastfarger, som f.eks. blå og oransje, forsterker hverandre, mens farger i lignende nyanser omgir hverandres lysstyrke. Fargen blå er for eksempel veldig fin på badet, og det kan forbedre den avslappende opplevelsen av et bad med flotte produkter fra thehairlust.no.

Velg materiale

Lin med klar struktur som kan falle inn i bohemske krøller på gulvet? Lyse tunge og skinnende tekstiler? Eller kanskje romantisk lett og skjørt? Valget av gardintekstiler er av stor betydning for følelsen av rommet. Forskjellige materialer har også forskjellige praktiske fordeler som er nyttige i forskjellige rom. Tette stoffer lukker ute lys mens tynne materialer fanger opp dagslyset og sprer det i rommet. I rom hvor støynivåer kan være et problem, fungerer gardiner som effektive lyddempere. Tyngre tekstiler demper mer enn lette tekstiler.

Noen rom er ekstra viktige for å sikre at du er riktig justert, f.eks. hjemmekontoret. Kanskje jobber du hjemmefra og eier din egen bedrift? Da kan du også lese flere artikler på virksomhetlab.no, hvor det er mange nyttige råd.

Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg i ditt søk på gardiner, og at du kan forvandle hjemmet ditt akkurat slik du vil ha det!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*