Vaskemaskinen

Vaskemaskine

Vaskemaskinen sies av mange eldre kvinner å ha vært revolusjonerende påvirkende i kvinnekampen, ettersom den frigjorde veldig mye tid i kvinners liv, og dermed gav dem muligheten til å jobbe eller utdanne seg ved siden av å holde orden i hjemmet.

I dag tar vi vaskemaskinen noe for gitt, men alle som har hatt en vaskemaskin som har gått i stykker vet hvor verdifull den er for at hverdagen skal gå rundt.

Vaskemaskin

Som med de fleste hvitevarer finnes det et hav av forskjellige vaskemaskiner å velge imellom. Den vanligste typen er likevel den med kun vask, og med frontlokk. Noen modeller finnes med topplokk, og er ofte da en smalere og litt mindre type som egner seg godt til små leiligheter eller hybler. Disse modellene rommer gjerne ikke mer enn 6 kilo per vask, og er ofte ikke på mer enn 1000 omdreininger i minuttet i sentrifugeringshastighet.

Den vanlige modellen med frontlokk er større, og rommer med dere flere liter eller kilo per vask – maks kapasitet er som ofte på 9-10 kilo per vask. Sentrifugeringshastighet ligger som oftest på maks 1400 eller 1600 omdreininger i minuttet. Stadig flere av de nye modellene kommer med en slags smartfunksjon, som gjør at programmet tilpasser mengde vann og vaskemiddel etter hvor mye vask man har lagt inn, kombinert med type program. Dette gjør at man ikke trenger å bekymre seg for om man har hatt i for lite eller for mye pulver per vask, og kan være til hjelp for mange som ikke er godt bevandret i klesvaskens verden. I tillegg er nå alle nye maskiner blitt såpass skånsomme i programmene, at det vanskelig skal gjøres å vaske i stykker tøyet.

Kombinert vask og tørk

Mange er vant til å ha vaskemaskin og tørketrommel separat, men man får også kombimaskiner. Med disse kombimaskinene blir klesvasken enda enklere, med noen få forhåndsregler. Som oftest er vaskekapasiteten større enn tørkekapasiteten, hvilket gjør at man ikke nødvendigvis får maksimalt ut av klesvasken. I motsetning til en vaskemaskin må man nå også passe på at det er andre rense- og oppfølgingsrutiner på en kombimaskin. Det er i og for seg ikke noe mer enn om man hadde hatt to separate maskiner, men for mange kan det være en omstilling å forholde seg til å plutselig måtte være påpasselig med trommelrengjøring på det man ser på som vaskemaskinen.

En flott funksjon med mange nye kombimaskiner er at de måler fuktnivået på klesvasken før tørkeprogrammet setter i gang, og man får dermed langt mindre slitasje på tøyet.

Besøk Skousen her og se valget.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*